Мачът срещу Барселона днес (22:00 часа) ще е специален за нападателя на Атлетико М Луис Суарес, който до 2020 г. бе част от състава на каталунците и се превърна в един от най-големите реализатори в цялата история на блаугранас. Сега уругваецът ще се изправи срещу голяма част от бившите си съотборници.

В интервю за „Спорт” го попитаха дали ще се зарадва, ако вкара гол. „Не, не… Имам голям респект и любов към Барселона, но кой е виновен за моето напускане? Това е смес. Треньорът ме пращаше да тренирам отделно, сякаш съм 15-годишен. Болеше ме, прибирах се вкъщи, плачейки от презрение. Но казвам, че е смес от фактори, защото тогавашният президент (Бартомеу) докладваше, че Суарес е лош за съблекалнята”, сподели разочарованият уругваец.

„Трябва да се гордея, защото спечелих „Златната обувка” в ерата на Меси и Роналдо. Каква по-голяма радост мога да изпитам от това? Дадох максимума, не е лесно да стигнеш до Барса и да останеш на нивото на клуба“, добави Суарес, който е третият най-добър голмайстор на каталунците със 198 гола, но в днешния мач ще защитава на 100% цветовете на Атлетико.

Той описа с думата „война“ ситуацията, в която Барселона започна сезона с треньор, когото президентът не иска, но го задържа, защото не може да намери друг. „Ако вкарам гол и Куман бъде уволнен? Това ще бъде съдба”, добави Суарес по повод изгонването си от нидерландския треньор миналото лято, за което сега той има шанс да си отмъсти лично.

Мачът днес ще е по-емоционален и за Гризман, който напусна каталунците, за да се завърне обратно в Атлетико.