Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген винаги е бил сред стабилните играчи на клуба, дори в момента на криза.

За първи път откакто е на стадион "Ноу Камп" обаче юношата на Борусия Мьонхенгладбах е на дръвника и причината е, че статистиката не е на негова страна.

Каталунците се превърнаха в боксова круша за големите съперници този сезон, губейки с по 0:3 от Байерн Мюнхен и Бенфика в Шампионската лига, а поражението с 0:2 от Атлетико Мадрид беше явна демонстрация на безсилието им.

Самият тер Стеген често влизаше в ролята на ангел-пазител, но този път беше свален на земята. За 5 мача в Ла Лига този сезон Марк-Андре има 9 спасявания, което прави едва по 1.8 спасявания на мач. 

За сравнение през сезон 2016/17 той имаше по 3.39 спасявания на мач, пише вестник "Спорт". А средните му показатели в клуба са 2.56. 

Допуснатите голове за него в първенството са 0.8 на мач, а през сезон 2017/18 имаше личен връх от 0.76 допуснати голове средно на мач. Дъното бе ударил през сезони 2015/16 и 2019/20 - по 1 допуснат гол на среща.

В Шампионската лига този сезон е допуснал по три гола на мач, правейки по 3.5 спасявания. Преди това средните му показатели в турнира бяха 1.17 допуснати гола и 2.8 спасявания.

Тер Стеген кара осми сезон в Барса и от самото начало е със статут на важен играч. Но дори и той не може да изплува от тинята, в която беше въвлечен целият клуб на всяко ниво...