Барселона и Ансу Фати са постигнали пълно споразумение за новия договор помежду си, съобщават испанските медии. Новият контракт на 18-годишния талант ще бъде обявен още утре на специално събитие на "Камп Ноу" в присъствието на клубния президент Жоан Лапорта, както беше преди седмица с друг от най-обещаващите футболисти в клуба - Педри.

Срокът на договора ще бъде до лятото на 2027-а, а откупната клауза на Фати ще е същата като тази на Педри - 1 млрд. евро. По този начин каталунците се обвързаха дългосрочно с новата си "десетка".

Досегашното споразумение на крилото изтичаше в края на сезона, като клубът имаше възможност да го удължи едностранно с две години, но ръководството прецени, че играчът заслужава нов договор с подобрени условия. Фати дебютира за Барса едва на 16 години и постави множество клубни, национални и международни рекорди с изявите си на тази крехка възраст.

Впоследствие той беше извън игра в продължение на 10 месеца заради проблеми с травма в коляното си, но вече направи завръщането си и постепенно навлиза във форма.