Лео Меси би искал да се върне в Барселона като технически директор. Той наруши мълчанието си пред испанската преса и заяви, че думите на президента на клуба Жоан Лапорта, че са му предлагали да играе без пари, само и само да спазят финансовия феърплей и да запазят него като играч на Барселона, са некоректни.

Да. Винаги съм казвал, че бих искал да мога да помогна на клуба по какъвто и да е начин, който може да бъде полезен. Бих искал да бъда технически директор в някакъв момент. Не знам дали ще бъде в Барселона", коментира той пред вестник Sport.

Аржентинската звезда също така обясни, че причината за неговия ентусиазъм е, защото това е клубът, който обича и би искал той да продължи да се развива, да продължи да расте и да продължи да бъде един от най-добрите отбори в света. Меси е контузен тези дни, след като травмата му в подколенните сухожилия се възобнови по време на мача срещу Лил. 

Меси коментира напускането на каталунския клуб на 5 август така:  "Това беше голяма промяна, която, както казах тогава, не съм си представял. За щастие вече децата са на училище, малко или много сме уредили ежедневието. Ние сме щастливи. След това, което ми се случи, ще играя година за година и не знам кога ще приключа с футбола. Сега, както току-що казах, съм по-спокоен, по-уверен и мисля за всичко, което имам в Париж и какво ми предстои на спортно и семейно ниво. Наслаждаваме се и на този град, който е прекрасен въпреки времето.

Истината е, че направих всичко възможно, за да остана в Барселона, никога в нито един момент не ми беше предложено да играя безплатно. Помолиха ме да намаля заплатата си с петдесет процента и го направих без проблем. Бяхме в състояние да помогнем повече на клуба.  Желанието на семейството ми беше да остана в Барселона. В същото време ми се струва, че думите, които каза президентът, са неуместни.

Те ме нараниха, защото мисля, че той не пое последствията от отговорността, която има. Това кара хората да се съмняват в мен, което не заслужавам. Това, което е почти потвърдено и сигурно е, че ще живеем отново в Барселона и че животът ни ще бъде там. Това иска жена ми и това е, което искам аз. Не знам дали ще е, когато приключи договорът ми с Париж, но ще се върнем в Барселона.

В отбора се появиха важни и много добри момчета като Гави. Често говоря с Кун Агуеро, който е страхотен приятел. С Буси, с Жорди Алба също говоря често. Те бяха до мен и ме подкрепяха през цялото време. Дойдох в Париж, за да спечеля Шампионската лига", обяви целите си Меси, цитиран от "Труд".