Няколко часа преди официалната церемония, известен ли е вече носителят на „Златната топка“ за 2021-ва? Дългоочакваното награждаване е тази вечер от 21:30 часа българско време в Париж и ще се предава пряко в мобилното приложение на „Евроспорт“.

Всички възможни слухове подсказват, че Лионел Меси ще получи рекордното си седмо най-престижно индивидуално отличие. На теория победителят се крие до последно и много малко хора го знаят, но информациите за победа на аржентинеца идват включително от приближени до него журналисти от авторитетни медии. Топ 3 на класацията след Лео се очаква да допълнят Роберт Левандовски и Карим Бензема.

Патрис Евра пък вече честити предварително наградата на Лео със следната публикация в социалните мрежи: „Честито, Лео Меси, за спечелената поредна „Златна топка”.

Именно Евра преди няколко седмици бе обявил, че ще е несправедливо Бълхата да вземе най-престижното индивидуално отличие. На същото мнение са и голяма част от футболните фенове. Според проучване на Odoxa, поръчано от RTL, привържениците като цяло не са съгласни Лео да вземе наградата. Във вота на феновете номер едно с 28 процента е Левандовски пред Бензема с 21%.

Меси е последният носител на „Златната топка“ през 2019-а, защото през 2020-а заради пандемията отличието изобщо не бе връчено. В анкетата на „Франс футбол“ за най-престижното индивидуално отличие гласуват журналисти от цял свят.

Букмейкърските къщи дават коефициенти в порядъка на 1.30-1.40 за успех на Лео, докато ставката за „Златната топка” на Левандовски е около 3.00, пише "Тема спорт".