Босът на отбраната на Барселона Жерард Пике обори информацията, че е най-добре футболист на клуба и е получил тлъст бонус при подновяването на договора си през лятото.

Масло в огъня наля журналистът Луис Канут, според когото годишното възнаграждение на испанския защитник възлиза на цели 28 млн. евро бруто. 

Пике показа в Twitter банково извлечение, от което се вижда, че 50% от заплатата му за 2021 година е 2.3 млн. евро. Така годишното му възнаграждение не достига и 5 милиона евро.

Канут твърди, че не само Пике, но и още двама опитни играчи на тима продължават да взимат огромни заплати. Става дума за Жорди Алба и Серхио Бускетс.

Барселона също отрече предположените числа. „Считаме за неподходящо, непрофесионално и акт на лоша съдба, когато тази информация е представена като вярна“, споделиха от „блаугранас“.

Клубът преживя тежка година от финансова гледна точка, като Лионел Меси бе принуден да напусне в посока Пари Сен Жермен. Барселона има дълг от 1 млрд. долара. Каталунците не бяха регистрирали новото си попълнение Феран Торес до напускането на Филипе Коутиньо в посока Астън Вила под наем до края на сезона.