Барселона може да бъде санкциониран за излишъка от германски фенове извън зоната за сигурност, ограничена от УЕФА за феновете на Айнтрахт по време на реванша от 1/4-финалите в турнира Лига Европа. Над 30 000 фенове на Айнтрахт намериха начин да влязат и да заемат местата си, като създадоха стимулираща обстановка за тима си, който елиминира каталунците от турнира. Сериозен скандал се заформи след това, когато легенди на клуба обвиниха президента Жоан Лапорта за "пробива", а той обяви, че билетите за евромачовете на тима вече ще са номинални с изписано име на фена, който си е купил ценната хартийка. 

Докладът на координатора по сигурността на УЕФА несъмнено ще бъде ключов за евентуално наказание, тъй като този излишък от германски фенове предизвика проблеми със сигурността в района на "Камп Ноу", за което обективна отговорност носи и Барселона. Това се потвърждава от член 16 от Дисциплинарния кодекс на УЕФА, където става ясно, че „отборите домакини не носят отговорност за реда и сигурността както на стадиона, така и около него преди, по време и след мача. Те носят отговорност за инцидентите, освен ако не докажат, че не е имало небрежност при организацията на срещата".

И след това е главата за ракетите, които се появиха в ограничената зона на германците. Тук двата клуба, Барселона и Айнтрахт, могат да бъдат санкционирани. Санкция, която може да варира от финансова глоба до предотвратяване на продажбата на билети на фенове в следващите мачове на Айнтрахт в Европа.

Но и тук може да има наказание за Барса, ако се докаже, че е имало пропуски в контрола на достъпа на германските фенове, като не са се конфискували техните ракети. Също така по този въпрос може да има някакъв вид дисциплинарна санкция от УЕФА към Барса, която би била финансова глоба, пише "Труд".

Нашествието на около 30 000-те фенове на Айнтрахт Франкфурт на "Камп Ноу" от общо 77 000 -те присъстващи в реванша от четвъртфиналите на Лига Европа донесе на Барса приход от 3 милиона евро. Това беше потвърдено от вицепрезидентът на клуба Елена Форт в изявления за „Què t'hi jugues“ по канала Ser. Сума, почти идентична с това, което Барса би получила, ако отиде на полуфинал - 2,8 милиона евро.

Заради отпадането си Барса обаче загуби 4,6 милиона, предвидени за вицешампиона в Лига Европа, както и 8,6 милиона, предвидени за шампиона. Всичко, което клубът ще получи от пребиваването си в Шампионска лига и Лига Европа този сезон, е далеч от предвиденото в бюджета - 59,78 милиона евро, без да се брои „пазарния пул“ (спонсори и телевизия).