Бившият треньор на Барселона Роналд Куман не е останал впечатлен от работата на заместника си Шави Ернандес. Нидерландецът бе уволнен от каталунците в края на октомври миналата година. Под ръководството на Чави Барса имаше силен период, но последните седмици записа три поредни домакински загуби.

"Когато напуснах, изоставахме с осем точки от лидера. Сега изоставането е почти двойно по-голямо", заяви Куман, цитиран от "Тема спорт". В момента Барса изостава на 15 точки от Реал Мадрид, който води убедително в Ла Лига. "Има някои подобрения. Привлякоха трима атакуващи играчи", допълни той.

"Ситуацията в Барселона, като отбор и клуб, е същата, като тази, която беше, когато аз бях там. Това означава, че смяната на треньора не винаги означава подобрение. Боли ме от ситуацията в клуба, но от 1 януари аз съм треньор на Нидерландия", каза още Куман.

"Ако губиш домикински мачове, има причина. Това е реалността в Барселона днес. Те имат нужда от време, за да се върнат там, където бяха. Трябва да се мисли дългосрочно, да има подкрепа към треньора. Искам Шави да получи подкрепата, от която има нужда. Треньорът не е единственият, който носи отговорност. Аз не получих голяма подкрепа от президента на клуба, но се надявам те да са се поучили и да подкрепят Шави", коментира наставникът.

Той говори и за проблемите, които срещна, докато беше на "Камп Ноу": "Мога да напиша книга. Толкова неща ни се случиха. Коронавирусът, нямахме президент за известно време, трябваше да отговарям на всякакви въпроси, не можехме да привлечем играчите, които искахме, проблеми с феърплея, без Лео Меси, останахме без Гризман в последния ден на трансферния пазар".

Снимка: БГНЕС