Робeрт Левандовски е на една крачка от Барселона, съобщи вестник "Спорт". Байерн Мюнхен може да приеме офертата за полския нападател в следващите дни, след като бъде потвърден трансфера на Садио Мане в германския отбор.

Нападателят на Ливърпул може да обяви тази вечер след финала на Шампионската лига, че намерението му е да напусне Висшата лига и споразумението за подписването му с Байерн ще бъде за около 30 милиона евро. Условието баварците да пуснат Левандовски беше да му се намери заместник и изглежда, че Мане ще бъде избраният.

В Барса има спокойствие по темата, въпреки факта, че Байерн не отговори на първата оферта за Левандовски, уточнява "Труд". 

Споразумението между Байерн и Мане е напреднало и Ливърпул няма да възрази, тъй като преди всичко клубът се фокусира върху запазването на Салах, чийто договор също изтича през 2023 г. В момента, в който всичко е финализирано, Байерн ще отвори вратите на Левандовски и напускането му също може да бъде договорено за цена, подобна на тази на Мане - 30 милиона евро.

Левандовски е договорил договора си с Барса за следващите 3 сезона.