Бившият нидерландски национал – Рафаел ван дер Ваарт, си позволи да критикува много остро действията на Барселона в последните месеци. „Каталунците” се намират в изключителна финансова криза, но въпреки това осъществиха солидни трансфери през лятото.

Клубът успя в последния момент да картотекира новите си играчи преди старта на кампанията. В същото време ръководството и Френки де Йонг все още не могат да намерят общ език, за да продължат взаимоотношенията си.

„Как за бога можеш да купуваш играчи, когато нямаш пари? Това е срамота, а Лапорта продължава да се хили навсякъде с голямата си глава. Този човек се мисли за крал, но аз смятам, че той е идиот”, отсече цитираният от Тема спорт Ван дер Ваарт.

„Не можеш да се отнасяш така с играчи като Френки де Йонг. Той печели твърде много? Когато подписваш договор го спазваш или напускаш при добри условия, но не по този начин. Барселона е мафия и те трябва да бъдат наказани. Барселона вече има лошо име не картата. Барса е голям клуб и всеки би искал да играе там. Отсега нататък обаче гледаме на клуба по различен начин. Според мен е срамно да играеш за тях”, продължи тирадата си бившият футболист на Реал Мадрид.

Снимка: БГНЕС