Барселона беше изненадан от появилата се информация във Франция, според която почти е сключено споразумението с Атлетико Мадрид заради спора между двата клуба за трансфера на Антоан Гризман.

Тази информация, публикувана днес в L'Equipe, гарантира, че Атлетико ще преговаря с Барса за намаляване на опцията за закупуване от 40 на 25 млн. евро, позволявайки на Гризман да играе без каквито и да било ограничения. 

Източници от структурата на Барса обаче отрекоха пред испанския "Мундо Депортиво", че има някакво споразумение с Атлетико за Гризман. Барселона остава на позицията си, че според изчисленията и тълкуването на договора за трансфер нападателят вече е изиграл всички необходими мачове, така че клубът от Мадрид е длъжен да плати 40-те милиона, които се появиха като клауза за закупуване.

Адвокатите на каталунците дори са готови да заведат дело. Необходимото условие за плащането на 40-те милиона бе французинът да играе повече от 50% от времето на мачовете през сезона, в който е бил под наем. По-конкретно, той вече е играл в 80% от тях, припомня "Труд".

Подробностите на договора бяха: възлагане за една година плюс евентуално удължаване за още една година. Това условие за втората година беше изпълнено, ако през първата година той изиграе повече от 50% от минутите на клуба на терена. Следователно през първата година, според тълкуването на правните служби на Барса, Гризман вече е изпълнил в пълна степен това условие.

Всъщност за Барса вече е абсолютно без значение дали Гризман играе от 60-та, 65-та или 90-та минута.Условието за процента минути се отразява на годишна база от миналия сезон.

Трансферът беше за една година, а не за два сезона, затова клубът от Барселона настоява, че има всичко, за да спечели в съда.