Барселона и Атлетико Мадрид са близо до постигането на договорка, с която клаузата за откупуване в договора на Антоан Гризман да бъде свалена до 22 милиона паунда.

31-годишният французин премина под наем от каталунците при „дюшекчиите“. В контракта е заложена друга клауза, според която Атлетико е длъжен да откупи правата на футболиста за 35 милиона, ако той играе в 50% от мачовете. Това накара мадридчани да пускат в игра Гризман само след 60-ата минута на двубоите си.

Старши треньорът Диего Симеоне намекна, че от ръководството са му заповядали да действа по този безумен начин припомня "Тема спорт".

В същото време стана ясно, че Барселона готви съдебна процедура срещу Атлетико. Според L’Equipe двата отбора са постигнали компромисно решение. Сумата в задължителната откупна клауза ще бъде намалена, така че да се приключат хитрините с пускането на Гризман след 60-ата минута на мачовете.

Според френското издание преговорите ще бъдат финализирани по време на паузата за национални отбори. Такава развръзка ще бъде голямо облекчение за Гризман, който иска да играе повече, за да бетонира мястото си в състава на Франция за Световното първенство в Катар.