В Барселона изобщо не са доволни от двама свои футболисти, пише вестник "Спорт". Става дума за остриетата Рафиня и Мемфис Депай.

Бразилецът пристигна с големи очаквания от Лийдс през лятото и за него Барса строши цели 58 милиона евро. Така той се оказа рекордният трансфер на клуба за новата кампания.

И не липсваха сравнения дори с Роналдиньо. Поне засега обаче Рафиня се оказва на светлинни години зад носителя на Златната топка и световен шампион с Бразилия. 

Шави даде шанс на Рафиня в Ел Класико и поне засега това е последният мач като титуляр на южноамериканеца. Срещу Виляреал бързакът игра 16 минути, а срещу Байерн Мюнхен - 33 минути. И после остана на пейката срещу Атлетик Билбао.

Свободното падане на Рафиня е факт и вече се спекулира дали това е моментна криза във формата на бразилеца или говорим за липса на качества, необходими при носене на тежката фланелка на Барса.

Другият, от когото в клаб са разочаровани, е Депай. Той лекуваше контузия в бедрото, но няма намерение да бърза със завръщането си. И на "Ноу Камп" са убедени, че играчът не мисли за Барса, а за Мондиал 2022 в Катар.