Нападателят на Барселона Роберт Левандовски стартира шеметно с 22 гола в 23 мача и вече гони най-добрия старт за клуба. Вестник "Спорт" го сравнява с бивши стрелци на Барса като Луис Суарес, Самуел Ето'о, Златан Ибрахимович, Давид Вия и Роналдо - Феномена.

Луис Суарес например заби 25 гола в 43 мача в първия си сезон на стадион "Ноу Камп", което със сигурност ще бъде подобрено от поляка като постижение. Канибала обаче има 59 гола в 53 мача в най-силния си сезон като играч на "блаугранас", което е сериозно предизвикателство пред Роберт.

Давид Вия имаше само с един гол повече от Левандовски в дебютната си кампания като снайперист на каталунците, а Златан Ибрахимович достигна точно 22 гола, но в цели 46 мача.

Самуел Ето'о постигна 29 гола в 45 мача в първия си сезон като нападател на Барса и по всичко личи, че е преодолим за Левандовски в листата с рекордите.

При Феномена Роналдо статистиката показва 47 гола в 49 мача за Барса и тук вече голмайстор №2 в историята на Байерн Мюнхен ще трябва да се постарае повече.