В разгара на слуховете за възможното му завръщане в Барселона или трансфер в MLS, стана ясно, че Лео Меси и представители на ПСЖ все още преговарят за удължаване на контракта му. Журналистът Джерард Ромеро посочи, че споразумението между клуба и играча е в задънена улица, което даде възможности на много клубове да мечтаят за него. 

Фабрицио Романо повтори слуховете и на фона на очакванията, генерирани от мечтата за завръщане на Камп Ноу на 10 юли, от Италия гуруто на трансферния пазар е категоричен относно следващите стъпки, които ще бъдат обявени и които касаят бъдещето на Лионел Меси през следващия сезон.

Цитираният от "Труд" Романо обяви в своя канал и Twitter, като изяснява, че срещите, договорени преди дни, ще се състоят: „Ситуацията на Лео Меси не се е променила. Скоро ще се състои нова среща с Пари Сен Жермен, за да обсъди продължителността на новия договор и след това да го подпише…Лео планира да продължи кариерата си в Париж, през декември се говореше дори за устно споразумение“.

Казаха ми, че Меси е близо до приемане на офертата на ПСЖ. И двете страни искат да останат заедно. Хорхе Меси и ПСЖ вече обсъждат условията на договора, заплатата и формата, но всички се надяват сделката да се осъществи“, обяви Фабрицио Романо.