Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви на пресконференцията си преди мача с Жирона за първенство, че съперникът играе в подобен стил като неговия отбор.

"Жирона е силен отбор, агресивен, играят с висока преса. Тяхната игра прилича много на нашата. Мичел е един от треньорите, които ми харесват най-много, той е пример. Интелигентен е и го предава на играчите си. Може да ни усложни живота, ще бъде много трудна среща", смята каталунецът.

"Не мисля, че имаме основен състав. Със сигурност ще направим някои промени, имаме много мачове, има болежки, четирима или петима играчи са пред наказание при следващ жълт картон. Имаме нужда от всички, казвал съм го", добави той.

"В добър момент сме. Добре сме в първенството, за Купата, вече спечелихме Суперкупата. Можем да направим голям сезон", надява се той.

"За мен е важно Дембеле да подпише нов договор, знаете го. Той е един от най-важните играчи един на един. Надява се да остане дълги години в отбора", пожела си Шави.

"На Феран Торес му липсват головете, но той е играч, който не вдига ръце. Той е пример, независимо дали мчу се получават нещата или не. Винаги тренира изключително. Буди пълно доверие, оставя си сърцето на терена", похвали то треньорът.

"Няма да говорим за бъдещето на Бускетс, това е негово лично решение. Той е един от най-добрите халфове в историята. Дано да се чувства силен, за да продължи, но това е негово решение", повтори той.

"Невероятно е, че Педри е пред своя мач номер 100. Той има страхотно настояще и бъдеще. Но не само той, имаме чудесно поколение от млади играчи. Неговият талант съм го виждал в много малко играчи", откровен бе Шави.

"За Тер Щеген съм казвал, че е сред тримата най-добри вратари в света, ако не и най-добрият. Казвах го и като беше критикуван. Сега като владеем повече топката участва и той", каза треньорът.