Реал Мадрид срещу Барселона и Осасуна - Атлетик Билбао са полуфиналните двойки в турнира за Купата на Краля.

Дон Луис де ла Фуенте, треньор на испанския национален отбор, разрови топките и с лека ръка прати феновете в екстаз, очаквайки Ел Класико. Първият мач ще трябва да се играе на 1 март.

Реваншът може да се играе седмица по-късно, ако каталунците не победят Манчестър Юнайтед в Лига Европа, но ако Барса все още е в евротурнира след срещата с британския гранд, реваншът от Купата щеше да бъде преместен за 5 април.

 Преди жребия Дани Карвахал, играч на Реал Мадрид, заяви: „Завръщанията срещу Виляреал и Атлетико Мадрид ни върнаха силата да се изправим на полуфиналите на Купата на Краля с голям ентусиазъм; надявам се да успеем да стигнем до финала и да вдигнем трофея, което не сме постигали от дълго време. Всеки съперник ще изисква да се представим по най-добрия начин и ще трябва да дадем най-доброто от себе си".

Жорди Кройф, спортен директор на Барселона добави, цитиран от "Труд": „Много сме развълнувани. Това, че сме на полуфиналите, ни кара да виждаме титлата по-близо“. Ние много уважаваме нашите съперници."