След триумфа на Барселона срещу Реал Мадрид, в който Сержи Роберто беше значима фигура, изравнявайки след автогола на Араухо, крилото отправи послание и отвори широко вратите за завръщането на Лионел Меси, възползвайки се от факта, че аржентинецът има договор с ПСЖ до 30 юни. 

"С отворени обятия, кой няма да бъде подготвен за завръщането на Меси? В крайна сметка не искаме да говорим много, защото той, президентът, треньорът или който и да е трябва да реши, но ако зависи от играчите, сега го чакаме", каза Сержи Роберто в изявления пред журналиста Жерард Ромеро. 

Меси беше освиркван от феновете на ПСЖ в мача срещу Рен на "Парк де Пренс" , където отборът на Галтие падна с 0:2. Вторият капитан на Барса не разбира как може да са освиркваш легендарен футболист като Меси. "Не разбирам защо, той прави добри сезони в Париж, вкарва много голове, асистира...", каза бившият съотборник на аржентинеца,цитиран от "Труд".

„Тук ще се отнасяме много добре с него, ако дойде“, добави Роберто, който би искал да види Лео отново в съблекалнята на Барса.