Ла Лига все още не е дала становището си дали одобрява плана на Барселона за намаляване на финансовата тежест на клуба като последно стъпало преди да отправи оферта за завръщането на идола си Лионел Меси.

В очакване какво ще се случи с плана за икономическа жизнеспособност на екипа от Каталуния досега никой не е изпратил официална оферта за аржентинеца и очакванията към него нарастват в Близкия изток. 

Хорхе Меси беше първият, който даде да се разбере, че бъдещето на сина му няма да се реши в краткосрочен план, че им трябва време и че топката е далеч от неговото поле. MLS, Барселона или Саудитска Арабия, изглежда няма повече опции в надпреварата за световния шампион за Катар 2022, когато става дума за сезон 2023/2024, където дори Европа може да остане без Бълхата завинаги.

Mundo Deportivo разкрива, че капитаните на Барселона са пътували до Париж през последните дни, за да се срещнат с бившия си съотборник. Серхио Бускетс и Жорди Алба напускат клуба.

От другата страна на този роман се появява Близкият изток, милионите в Рияд и нововъзникващата сила на най-популярния спорт на планетата. MARCA посочва, че за мюсюлманския гигант Ал Хилал правителството и първа дивизия чакат подходящия момент, за да убедят Меси да сложи край на престоя си на стария континент.

Меси все още няма официални предложения на 25 май 2023 г. да се върне в своя дом Барселона, пише "Труд". Напускането на Жорди Алба, който се насочва към Арабия, е друг елемент, който трябва да се вземе предвид през месец юни, когато се очаква Меси  най-накрая да обяви къде продължава кариерата му.