Треньорът на Барселона Шави Ернандес потвърди, че Лионел Меси е бил "ентусиазиран" от идеята да се завърне в каталунския клуб, но "обстоятелствата не са били добри", а и той не иска повече "този тип напрежение" в кариерата си. Това заяви специалистът в интервю за платформата "Туич".

"Често не се поставяме на мястото на другия, липсва ни емпатия", каза треньорът на Барса, като заяви, че "да бъдеш Лео Меси не е лесно".

"Никога не е спокоен, трябва да има безупречно поведение на терена, длъжен е бъде най-добрият навсякъде. Той не изкара много добре последните две години и не иска повече този тип напрежение", смята Шави.

Между офертите на неговия отбор Барселона и пред милионите в Саудитска Арабия той обяви в сряда вечер, че е избрал Интер Маями и северноамериканския шампионат (МЛС), където ще напише последните страници от великата си кариера.

Баща му Хорхе Меси, който е и негов агент, заяви в понеделник, че Лео предпочита завръщане в Барселона, но клубът трябваше да изчака Испанската лига да одобри плана му за финансова стабилност, преди да си позволи селекция.

"Не беше лесно ситуация за него, без съмнение. Решението зависеше от това какво иска Лео. Беше много ентусиазиран, но обстоятелствата не помогнаха", съжалява треньорът.

"Меси го обясни най-добре. Той иска да свали нивото на напрежение в края на кариерата си, което щеше да остане максимално, ако се беше върнал тук", каза още Шави, който отново подчерта, че трябва да се уважа Меси, който е "най-добрият в историята"./БТА

Снимка: БГНЕС