Барселона получи голям шамар преди мача с Реал Мадрид в Ла Лига този уикенд, след като присъствието на ключовия халф Педри беше „практически изключено“, според последна информация на вестник "Спорт".

20-годишният играч е аут от средата на август, след като получи контузия на подколянното сухожилие и се очакваше да се възстанови в средата на октомври. Възстановяването му обаче е по-бавно от очакваното и в Барселона са решили да не рискуват с него по време на Ел Класико тази събота.

Преди сблъсъка си от Шампионската лига с Шахтьор Донецк тази сряда, Барселона имаше лека сесия, но нито един от шестимата контузени играчи не се върна в игра. Тъй като Педри е извън игра от два месеца и предвид интензивността на Класикото, каталунците няма да рискуват с него.

Най-доброто, на което могат да се надяват е Педри да се върне към пълноценна тренировка в даден момент през седмицата, но сблъсъкът с "белия балет" идва твърде рано за него.

Така треньорът Шави Ернандес ще разчита на Гави, Илкай Гюндоган и вероятно Ориол Ромеу в средата на терена. Единствената му друга опция би била младият Фермин Лопес, докато лекуващият травма наскоро Френки де Йонг също се бори да се завърне за Ел Класико.