Старши треньорът на Барселона Шави започна да търси къртица в отбора заради изтичане на информация от съблекалнята към медиите. Това съобщи журналистът Хави Мигел по телевизия El Chiringuito.

„Ловът на вещици в съблекалнята продължава вече два месеца. Търсят къртица. Всичко, което излиза в медиите, е вярно. Това не е нов проблем. Шави има една цел – да открие къртицата”, каза журналистът, цитиран от „Труд“.

Според Мигел старши треньорът на каталунците е проверил телефоните на членовете на треньорския щаб за комуникация с репортери. Отбелязва се, че той е направил това с тяхно разрешение.

В същото време футболистите са уверени, че къртицата е в треньорския щаб. „Това е най-сериозното. На последните срещи на Шави с отбора не присъства никой от щаба. Само Шави и играчите. Имаше общо три такива срещи“, каза обаче Мигел.

Днес Барселона ще играе първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу италианския Наполи. Срещата ще се проведе на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол. Преди месец Шави призна желанието си да напусне Барселона в началото на сезон 2023/2024, защото смята, че работата му не е оценена. През сезон 2022/2023 специалистът спечели първите си титли с клуба - стана шампион на Испания и носител на Суперкупата на страната.