Роберт Левандовски най-после се върна във форма. Полякът първо отбеляза две попадения в мача срещу Селта в Ла Лига, а в Шампионската лига в първия осминафинален мач Барселона завърши наравно 1:1 в Неапол, а полякът бе единственият голмайстор за испанския отбор. Това беше неговият 18-и гол този сезон.

Левандовски може да напусне клуба през лятото заради по-високите приходи, но и заради много лошата икономическа ситуация, в която се намира Барселона от няколко години.

„Ако офертата е добра, мисля, че клубът може сериозно да обмисли продажбата му“, каза журналистът Бернат Солер в интервю за полски медии. Бившият футболист Тейлър Туелман добави масло в огъня. Той посочи, че клуб в MLS може да бъде следващата дестинация в кариерата му.

„Мисля, че през лятото, след Европейското първенство и Копа Америка, ще има съобщения за трансфери на големи имена и ако ги обявя сега, ще ме помислят за луд“, каза той и продължи:

„Да приемем, че Робърт Левандовски и Антоан Гризман ще пристигнат в Мейджър Лийг Сокър това лято. Те няма да отидат в Интер Маями.“, каза той пред Daily Mail, цитиран от „Труд“.

Ясно е, че заплатата от 26 милиона евро на Лева е голяма тежест за бюджета на Барселона и клубът вероятно ще се съгласи да го продаде при добра оферта.