Единственият шанс Барселона да спре спринта на Реал Мадрид към титлата в испанското първенство по футбол е да победи вечния си съперник в дербито в неделя, заяви старши треньорът на каталунците Шави Ернандес. 

Реал Мадрид влиза с голямо самочувствие в двубоя, след като през седмицата детронира Манчестър Сити в Шампионската лига. Столичани са със 78 точки и водят с осем на Барселона, а Жирона заема третото място с 65. Това означава, че победа в неделя ще изстреля Реал Мадрид на 11 точки пред каталунците при едва оставащи шест кръга до края.

"Неделният мач е за титлата. Длъжни сме да спечелим", заяви Шави, цитиран от агенция Ройтерс.

"Трябва да играем със спокойствие и да не оставяме емоциите да ни завладеят. Трябва да преглътнем отпадането от Шампионската лига, тъй като срещу нас ще излезе отбор с много висок морал. В неделя имаме възможност да се върнем в битката за титлата и за нас това е мачът на сезона".

Шави също така поздрави Реал Мадрид за победата им срещу "най-добрия отбор в света" Манчестър Сити. Той добави, че Барселона не може да си позволи грешки, ако иска да си тръгне от "Бернабеу" с три точки.