Спас Русев обмисля да събори новопостроения Сектор А, тъй като изграждането му противоречало на всяка една възможност да се изгради целия стадион и да се постави козирка. Това е обявил собственикът на сините пред "Тръст Синя България", след като турски специалисти са огледали новата трибуна Сектор А.

Въпросните специалисти са работили по стадионите на Галатасарай и Бешикташ. Това разказа председателят на Тръста Илия Козарев днес при гостуването си в Актуално студио Дерби.

Турците обявили, че построеното до момента е напълно сбъркано, а за сумата, за която е вдигнат сектор "А", може да се построи цял стадион. Турците са били шокирани от празните пространства в сектора, които остават неизползваеми, както и от сумата, за която е вдигната трибуната. Според тях, при подобен развой, поставянето на козирка ще излезе по-скъпо от строежа на сектора.

Новият собственик вече се оглежда и в структурата на клуба, както и в селекцията. Той възнамерява преструктуриране, което в детайли ще бъде анонсирано на по-късен етап. Но според него, високите заплати на някои играчи не са оправдани от представянето им на терена.

Илия Козарев каза още, че предишните собственици са изградили за хората от Тръста негативен образ пред Спас Русев и той дълго време се колебаел за среща с тях. Но след като такава все пак се провела, Русев бил очарован.

"Ние сме доволни от тази среща, защото едно от най-важните неща, които нас ни интересуват, е финансирането на клуба. Получихме уверение, че няма да има заеми. Получихме уверение, че тези заеми ще бъдат прехвърлени като вноски по спонсорски договора. Не искам да навлизам в детайли. Ние лично сме много по-спокойни".

"Самият Спас Русев каза, че знае какви са настроенията към него, че знае, че се очаква да изсипе много пари в клуба. Но той каза, че няма да стане така, обясни Козарев.

Спас Русев смята да раздаде спонсорски и акционерски пакети на фирми и фенове, като бъде обхваната цялата синя общност. Именно в тези пакети ще попаднат и част от дълговете, които има клубът в момента.

"Моите впечатления Ц сега най-важни са финансовият директор, изпълнителният директор Диана Иванова, Станислав Ангелов и Евгени Русев. Това са хората, натоварени със задачата Левски да се структурира правилно", отговори Козарев на въпрос за моментната ситуация в клуба.