Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов изненадващо присъства на днешната пресконференция на шефа на съдийската комисия Йордан Сталев. 

Както е известно, вчера Черно море изрита Левски за Купата на България, след като "сините" се издъниха левашки при изпълнението на дузпи. От Левски обаче хвърлиха вината върху съдията Ивайло Стоянов, който е трябвало да им свири дузпа.

Ето какво каза Иванов: 

“Очевидно е защо присъствах - исках да чуя с ушите си и да видя с очите си, какво ще стане днес. Аз чух три неща - дузпа има, оставка няма, с което съм разочарован, и трето - всичко със съдиите е идеално. Аз лично съм скандализиран. Явно има тотално разминаване между БФС и клубовете. Ние плащаме стадиони, за охрана и съответно за съдии, което е услуга, която се предоставя".

"Считам, че тонът на Сталев не отговаря на позицията му. Ние искаме качествено съдииство, искаме услугата, за която плащаме да е качествена. Искаме съдийство, което да е еднакво за всички. Искаме хората да се чудят какво ще стане на мача, когато отиват към него, а не кой съдия е купен и къде, и на коя бензиностанция е чакан", заяви Иванов.

Той хвърли вина и върху терена на стадион "Тича" за нелепата загуба на Левски вчера.

“Разговарях с колегите, теренът е бил наводняван, нашите футболисти не са подготвени и това ни коства контузия до края на сезона (визира се срещата с Черно море и контузията на Холмар Ейлофсон, който е аут до края на сезона). Можем само да гадаем откъде идват тези проблеми, но решения трябва да се намират".

"Апелирам съдийството да бъде еднакво, честно и коректно. Да, искаме преиграване на мача във Варна, макар че това е емоционална реакция. Телефонът ми изгоря да ме питат феновете какво правим, стотици хиляди се чувстват ощетени, трябва да премислим нещата сега. Ако БФС не може да се справи, ние сме готови да помогнем, ако трябва ще намерим консултанти, ще работим с тях".

"Казахме доста остри неща, дано да бъдат премислени и да има реакция. ние искаме честно съдийство, нищо друго. Ако тръгнем да поставяме въпроса за преиграванията, очевидно ще преиграем и този мач с ЦСКА. Ако тръгнем да преиграваме, да преиграваме всички мачове. Какво да кажа? Така е. Когато искате да е еднакво за всички, трябва да приемете тези тези”, заяви изпълнителният директор на Левски.