Вече бившият треньор на Левски Славиша Стоянович пристигна вчера в София. Той ще остане в столицата ни няколко дни, за да уреди документално раздялата си със сините.
 
"Емоциите у мен са много, няма какво толкова да кажа. Няма да ми стигнат думите, за да опиша всичко, което е на душата ми в момента. Връщам се в София, за да оформим окончателно документите по раздялата с клуба", каза Стоянович на летище София. Той говори и за сбогуването си със сините футболисти.
 
„Имаше сълзи, да. Съжалявам за тази ситуация. Моят план бе друг, но разбирам хората, които сега поеха клуба и причините за тяхното решение. Приемам нещата професионално. Това е животът на треньорите. Имаше доста емоции на тренировката и след нея. Цялата вечер. Не е лесно за никого.

Бил съм в много отбори. При раздяла си говорите, стискате си ръцете. Вчера (б.р. онзи ден) беше по-особено, никога досега не съм имал подобен момент. Подготовката бе много добра. Още от първия ден. Отборът работеше с пълна мотивация и здраво. Тренировките бяха тежки, но ги издържаха. Усещахме, че сме на прав път и можем да направим нещо много голямо през втората част от първенството”, каза вече бившият треньор на тима, цитиран от "Тема спорт".
 
"Работихме добре в дните от подготовката досега. Надявам се отборът да покаже добри мачове през втория полусезон в битката за челните места с ЦСКА и Лудогорец. С новия треньор Дерменджиев си говорихме съвсем професионално. Той имаше някои въпроси към мен и аз обясних как сме работили, какво сме направили. Казах му и мнението си за някои от футболистите. Съвсем професионален разговор проведохме с него. Какво ще правя занапред? Сега не искам да говоря за това", каза още Стоянович.

Той коментира и въпроса за националния отбор на Латвия.
 
„Беше много трудно на моменти, защото уж трябваше да си почивам, но не успях. Всеки ден трябваше да се обяснявам кое е вярно и кое - не. Нямам подписан договор с нито един друг отбор, въпреки че имах оферти. И то от доста страни. Какво ще стане сега? Не знам. Къде ще работя? Пак не знам. Сигурно е едно - нямам договор с никой. От първата тренировка с Левски имах само едно желание - да направя добър отбор. Да си изпълня договора и ако се представя добре, то той да бъде продължен”, категоричен бе Славиша.