Собственикът на Левски Спас Русев обяви намерението си да се оттегли от клуба и говори за натрупаните дългове в последната година. В интервю за "Нова телевизия" бизнесменът коментира изнесената от новия изпълнителен директор Паве Колев сума от "малко над 30 милиона лева".

"Към момента на Общото събрание и на така наречената дата да прехвърля на собствеността, задълженията ще бъдат може би по-малко от половината на това, което се тиражира сега – между 15-16 милиона лева", заяви Русев, цитиран от "Дневник".

На въпрос ще опрости ли парите, които е дал като заем към клуба, Русев заяви: "То във футбола друга формула няма".

Левски ще има общо събрание на акционерите на 6 март, в чийто дневен е записано освобождаване на настоящия Надзорен съвет, в който влиза Русев.

Очаква се той да прехвърли акциите си. В последните месеци се коментира името на Васил Божков, като в петък Павел Колев за пръв път официално спомена името на собственика на "Нове холдинг".

"Васил Божков ме спечели с много ясен бизнес план за това как Левски да излезе поне на "брейк ивън" (Break-even), както се казва на английски - да не губи пари, ако не да печели. С желанието си да инвестира в инфраструктура и школа, с желанието си да направи отбора по-български, така че феновете да се идентифицират по-лесно с него и да го обичат повече, както са го обичали преди години."

В изказването си изпълнителният директор заяви, че може да си тръгне "ако човекът, който ме покани, ми каже, че няма да бъде собственик".