Бившият футболист на Левски и настоящ на Славия Дарко Тасевски коментира предстоящия двубой от 24-ия кръг на Първа лига между "бели" и "сини".

Най-старото столично дерби е днес от 17.30 часа на стадион "Васил Левски". Тасевски игра пет години на "Герена" и дори успя да стане шампион.

"Винаги ще помня победите срещу ЦСКА, когато станахме шампиони на "Герена" срещу Миньор Перник, имало е мачове, които ще ги помня във времето".

"Странно е малко да изляза да играя срещу Левски, но не съм първия, не съм и последния, който е играл в Левски, а сега играе в друг отбор в България. В момента защитавам цветовете на Славия, ще направя всичко възможно Славия да спечели", коментира Тасевски.

"Ще направя всичко възможно Славия да спечели, а след това Левски да спечели всички останали срещи. Играем доста добър футбол, загубихме от Ботев, но направихме отлично второ полувреме. Имаме страхотен колектив, имаме шансове".

"Желанието ми беше да играя в Левски, но не се получи. Не се обиждам, не съм сърдит, говорих с господин Стефанов, щастлив съм в отбора", добави той.

"В Тайланд получих необходимото спокойствие, но нивото на футбола е по-ниско. Футболът там е забавление, тук е друго, има тръпка, напрежение има, не е като там. Радвам се, че се върнах в българския футбол".

"Щастлив баща съм, имам 3 прекрасни деца, съжалявам, че нямах деца в по-ранна възраст, когато ми се родиха децата, правиш всичко за тях. За тях се прибрахме и в България", каза още Тасевски пред Диема.