Славия - Левски, двубой от 24-ия кръг на Първа лига, стадион "Васил Левски", начало: 17:30 часа.

Групата на Славия: Петков, Стериакис, Гамаков, Велковски, Марем, Шоколаров, Тасевски, Ашковски, Чунчуков, Кирилов, Узунов, Кръстев, Станисавлевич, Бара, Карабельов, Муньос, Онуоха, Петров, Иванов.

Групата на Левски: Михайлов, Кръстев, Нганиони, Д. Иванов, Яблонски, Мариани, Цветкович, Рейш, Тиам, Белмонт, Юруков, Райнов, Вашчук, Кабрал, Паулиньо, Костов, Буш, Ст. Иванов, Сейдахмет

Прогноза на Gol.bg:

Славия спечели две от трите си срещи от началото на пролетния полусезон. "Белите" са на 8-о място с актив от 30 точки, с 10 по-малко от шестия Черно море, така че най-вероятно ще играят във втората осмица след края на редовния сезон. 

Най-старият столичен клуб надигра Ботев Враца с 3:1 в миналия кръг, а преди това спечели с 3:2 у дома срещу Черно море в много зрелищен двубой. Така тимът на Златомир Загорчич ще преследва трети пореден успех в Първа лига тази неделя. 

Столичани се разписват в 6 от последните 9 мача в първенството и ще се опитат да намерят мрежата срещу стабилната отбрана на Левски. По всяка вероятност Загорчич няма да прави ротации сред стартовите единадесет и ще заложи на идентичен състав от мача с Ботев Враца. Единствената въпросителна пред сърбина е свързана с левия бек.

Левски от своя страна се възползва от грешните ходове на Лудогорец. С изключение на равенството срещу Локомотив Пловдив, "сините" се добраха до победи и скъсиха дистанцията от върха на 5 точки. 

Напълно преодолим пасив, но за тази цел идният сблъсък задължително трябва да се спечели. Неведнъж Левски е имал трудности срещу Славия, така че трябва да внимава и да не се поддава на емоциите след дербито миналия уикенд, което 26-кратните шампиони спечелиха с 1:0.

Подуянци имат проблеми с футболистите си в отбрана, а това може да им създаде главоболия. Капитанът на "сините" Иван Горанов пропуска двубоя заради наказание, а Николай Михайлов и Живко Миланов са под въпрос. В последно време Левски играе трудно далеч от "Георги Аспарухов" и допусна гол в четири от предишните си пет визити.

Прогноза: Славия - Левски 1:2