"Левски е силен" заяви Георги Дерменджиев на пресконференцията си преди двубоя с Ботев Пловдив, но малко след това призна, че в тима "има леко разклащане" с оглед на турбулентната седмица, която вече е към края си. 

На "Герена" всеки трябва да умее да се справя с трудностите. Ще успее ли и той? Със сигурност треньорът на сините се сблъсква с неща, с които не е било необходимо да се справя на предишната си работа, факт е, че Левски се оттегли за паузата на първенството с посредствена игра и победа с 4:3 над тоталния аутсайдер Верея. 

Именно представянето на отбора в Стара Загора разклати стола на наставника. Сега той има шанс малко да подобри позициите си пред шефовете с успех над Ботев Пловдив. Левски приема жълто-черните тази вечер от 20:30 часа на "Герена". И е длъжен да продължи успешната си шампионатна серия срещу този противник - в момента столичани се радват на поредица от 21 победи над противника в София. И докато Левски е разклатен, то може да се каже, че Ботев е раздвоен, пише „Тема спорт“. 

Възпитаниците на Николай Киров влязоха в кръга като четвърти в класирането, като изостават от сините, които са трети, на 9 точки. При успех на "Герена" ще им се открие възможност за атака на по-горната позиция, но пък в четвъртък им предстои домакински четвъртфинал с Черно море за купата. И с оглед на многото проблеми през седмицата нищо чудно канарчетата да имат едно наум за него.

Играта в защита на сините не е на ниво и Георги Дерменджиев ще се опита да промени това. Като десен бек срещу канарчетата ще започне Живко Миланов, което означава, че извън състава ще е Милош Цветкович. Треньорът има голяма дилема и за центъра на отбраната. 

Очаква се да стартира французинът Унтонджи, който да е до Нуно Рейш. Вляво за титулярно място се конкурират Горанов и Нганиони и няма да е голяма изненада, ако на терена излезе вторият. В халфовата линия наказан е Тиам. Така че до Мартин Райнов ще застане Белмонт, а пред тях ще е Мариани. По левия фланг ще играе Паулиньо. За десния апетити проявява Еркебулан Сейдахмет, още повече че Кабрал бе много слаб срещу Верея. Нападението ще Води Станислав Костов. При вариант с двама в атака - Божинов ще партнира на Костов, а Мариани ще бъде в средата на терена.

Ботев се надява да прекъсне черната си серия срещу Левски в столицата. През седмицата обаче Николай Киров имаше много проблеми с контузени играчи. Заради травми отпаднаха Атанас Зехиров и Джонатан Перейра, които бяха опция за дясната зона на отбраната. На последната тренировка пък националът Тодор Неделев изправи косите на щаба, след като получи болки в областта на адукторите и не довърши заниманието. Заради състоянието му в групата на тима попаднаха 19 човека. Добрата новина за Киров е, че в състава след изтърпяно наказание се завръща Лъчезар Балтанов. Капитанът ще действа в центъра на халфовата линия. 

Очаква се тактиката на Ботев да е по-предпазлива и в ролята на фалшива деветка да влезе юношата на Левски Антонио Вутов. Ако все пак Неделев не може да започне, то Вутов ще е в по-задни позиции, а напред ще се разчита на тарана Доре.

Левски и Ботев правят резултатни мачове на "Герена". Така, че двубоят обещава да е интригуващ.