Тежки преговори с бивши собственици на Левски текат ежедневно и отнемат доста пари, време и ресурс на ръководството на клуба от „Герена". Става въпрос за седемцифрени суми, които са изискуеми както от Спас Русев, така и от предишни акционери на сините, пише "Тема спорт".

Последният собственик има претенции за около 4 милиона лева, които явно е оформил като заеми. Господинът от Лондон анонсира, че ще се наложи да опрости въпросната сума, но явно това не зависи само от него като частно лице, а от позицията му на съдружник в една от компаниите, която все още е голям спонсор на клуба.

Глобалният дълг на Левски все повече се приближава до кота 25 милиона лева, като кредиторите са НАП и юридически лица, свързани със строежа на сектор А на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов", който отскоро се казва "Трибуна Щрабаг".

Ежедневните преговори се водят на възможно най-високо ниво, като едва след първоначални споразумения на четири очи оперативното ръководство на Левски договаря периоди на разсрочване, както и размер на погасителни вноски.