Вратарят на Левски и националния отбор Николай Михайлов празнува своя 31-ви рожден ден. Юношата на "сините" наскоро подписа нов договор до 30 юни 2021 година. Михайлов говори пред клубната телевизия на столичани за лятната подготовка и целите през новия сезон.

"Свършихме доста работа като обем по време на тренировките. Направихме доста нови неща, но има още тежест заради големите натоварвания. Нещата вървят по план и е добре, че няма сериозни травми. В контролите се върши работа чисто физически. Нормално е да има пропуски".

"Треньорът иска да види дали футболистите изпълняват това, което той иска. Отборите обикновено не играят на максимума на своите възможности. Трябва да работим физически и тактически в контролите", заяви Михайлов. 

Той смята, че "сините" вървят в правилната посока. "Искаме да върнем Левски там, където му е мястото. Правят се доста реформи, някои по-бързо, а други по-бавно. Поне според мен вървим в правилната посока и до няколко години ще стоим съвсем различно. Не се интересувам от съперниците. Гледаме да оправим нашата градинка", категоричен е опитният страж.

Николай Михайлов говори и за предстоящите мачове в Лига Европа срещу Ружомберок от Словакия. 

"Не го знам този отбор като име. Звучи ми като силен физически тим, ще има здрави единоборства. Трябва да отговорим на агресията им. Гоним добър резултат в първата среща. Ще дадем всичко, за да ги отстраним".

"Не е лесен жребий, да се надяваме през тази година, че ще стигнем максимално напред. Дай Боже да влезем в групите на Лига Европа. Няма да бъде лесно. Пожелавам си да бъдем сериозен конкурент и на хегемона у нас Лудогорец и да се надиграваме като равен с равен", завърши Николай Михайлов.