Левски - Етър, двубой от 15-ия кръг на efbet лигата. Стадион "Георги Аспарухов", 15.30 часа.


Вероятни състави:

Левски: Миятович, Миланов, Ейолфсон, Рейш, Горанов, Райнов, Тиам, Ст. Иванов, Мазурек, Паулиньо, Алар.

Етър: Иванов, Хубчев, Артюнин, Ив. Иванов, Стоянов, Дюлгеров, Ив. Стоянов, Станоев, Руменов, Д. Младенов, Боджадж.


Прогноза на Gol.bg:

"Сините" се намират в добра серия - взеха последните си пет двубоя на собствения си стадион. Великотърновци пък се изложиха в предишния кръг - загубиха с 0:4 у дома от ЦСКА. Това бе вторият последователен домакински разгром след 0:5 от Локомотив Пловдив. 

Затова и днес възпитаниците на Росен Кирилов ще се опитат да създадат проблеми на сините и да заличат донякъде черните петна. По-рано през кампанията те вече успяха да спрат столичани - 0:0 на "Ивайло".

Треньорът на Левски Петър Хубчев няма наказани футболисти за мача, но има проблеми с окомплектоването на тима във фаза атака. Причината е, че офанзивният халф Филипе Нашименто ще пропусне срещата поради травма.

За сблъсъка с виолетовите увисна и другия футболист, който влиза в ролята на плеймейкър - Франко Мазурек. Аржентинецът не е тренирал пълноценно на последното занимание поради контузия и днес ще се решава дали да започне като титуляр. Ако той не успее да стартира, то в ролята на плеймейкър ще трябва да влезе Станислав Иванов или Паулиньо.

Хубчев има дилеми и за върха на атаката. Заради проблеми Найджъл Роберта не бе на линия за срещата с Дунав (2:0). Той поднови тренировки, но не е ясно дали може да изкара цял мач. Това може да наклони везните в полза на Дени Алар и австриецът във втори пореден двубой да бъде титуляр. Таранът игра 90 минути срещу русенци, но не успя да се разпише. Той все още няма гол в 12 шампионатни двубоя.

В защитата и халфовата линия всичко е ясно. В отбрана ще действат Миланов, Ейолфсон, Рейш и националът Горанов, а в средата на халфовата линия ще са Тиам и Райнов.

Треньорът на Етър Росен Кирилов ще прекрои защитата за визитата на Левски. Промени в нея се налагат и поради факта, че Здравко Илиев е наказан за мача, след като получи червен картон срещу ЦСКА.

Очаква се вместо него вдясно на отбраната да играе Александър Дюлгеров, който е ползван от Кирилов по-често в средата на защитата. Варианти за партньори на Иван Иванов за центъра пък са Артьом Артюнин и възстановеният от травма Яни Пехливанов.

На върха на атаката ще бъде Флорент Боджадж. Той ще бъде активно подкрепян от голмайстора на отбора Даниел Младенов, който е бивш играч на сините, и Румен Руменов.

Целта пред болярите ще е да затворят фланговете, откъдето сините създават най-много опасности. Те ще внимават и за статичните положения пред вратата си. Смятаме, че Левски няма да има проблеми и ще изкове комфортна победа.


Резултат: Левски - Етър 3:0