Дълговете на Левски са около 16-17 милиона лева. Това заяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев в интервю за Дарик радио.

За последната година те са били намалени с около 50%, но предвид настоящото финансово положение на клуба, най-вероятно ще се увеличават.

"Наследихме между 34-35 милиона лева дългове. Сега са 16-17 млн. лв. Има още много работа. Процесът по оздравяване далеч не е приключил. За тази година на работа имахме късмета да разполагаме с финансов ресурс и дългосрочен план", каза той.

На въпрос дали Спас Русев е опростил дълговете, Колев отговори кратко, точно и ясно: "Не".

Той каза още, че не е запознат за нови собственици на клуба. Попитан на въпрос дали има шанс Левски да отиде в четвърта позиция, той заяви, че настоящото ръководство няма такова намерение.

"Това е въпрос за дискусия. Ние не можем да решим сами. Това трябва да е единно решение. В последните 10 години Левски е един доста неуспешен социален експеримент".

Колев беше категоричен, че не е ставало въпрос за взимането на чужд лиценз. "Ако се прави нещо такова, ще е без мое участие, заявявам го категорично".   

"Левскарите трябва да се запитат дали няма да е по-добре да се направи един рестарт и общността да се върне към ценностите от 1914 г. Огромна част от хората или са забравили или въобще не са запознати с тях".

"Това го виждаме всеки ден сред разделението на привържениците. Но те трябва да дадат този отговор. Активни са в социалните мрежи, но на стадиона не. Това не е обвинение, нещата са дълбоки и засягат целия ни футбол", добави Колев.