Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов-Гонзо заяви пред Дарик радио, че отборът трябва да се възползва от проблемите в Левски, за да е пред него в класирането и да го отстрани на полуфиналите за Купата на България.

„Спазваме препоръките на щаба и на правителството и си стоим вкъщи, за да може да мине по-бързо тази епидемия и да се върнем към нормалните си задължения. Бях в Германия с ръководството на Локомотив по работа. След това изкарахме 14-дневна карантина и всичко е наред“, коментира Иванов.

„Водихме разговор с футболистите за намаляване на заплатите. Те го приеха нормално и влязоха в положението на клуба. За собственика е трудно в този период".

"Много от рекламодателите спряха да изплащат задълженията си, тъй като в момента няма мачове. Едно голямо благодаря за футболистите. Те помогнаха в този момент на клуба. След проявеното разбиране, след като започнем нормален тренировъчен процес всичко ще е нормално, както е по договорите“, добави той.

„На полуфинал сме за Купата на България и имаме една крачка до финала. Ще се опитаме да продължим. Левски в момента е в една тежка ситуация и колкото продължава повече това време, смятам, че проблемите ще се задълбочат повече и Локомотив ще има предимство, когато се възобнови първенството.“
 
„Смятам, че при нас има финансова стабилност, а в Левски нещата са по-различни. Всички знаем, че когато един човек работи, а не му се плаща навреме два-три месеца, става трудно. Не го казвам с лошо. Казвам, че Левски са в една тежка ситуация и Локомотив трябва да се възползва от мачовете, които ни предстоят", каза още Георги Иванов.