Острието на Левски Найджъл Робърта се надява да спечели трофей в първия си сезон за "синия" клуб.

22-годишният холандец пристигна на "Герена" през миналото лято и се превърна в основна фигура в атаката, като записа 9 гола и 2 асистенции в 15 мача за "сините" в дебютната си кампания досега. Сезонът в българския футбол беше спрян през март заради пандемията от коронавирус, а надеждите са кампанията да бъде рестартирана през юни.

"Надявам се скоро да се върнем към футбола. Надявам се, че ще можем да продължим сезона и ще успеем за вдигнем трофей. Ще видим", коментира Робърта в поредицата "У дома с..." на ЛевскиТВ.

"Любимият ми мач с екипа на Левски досега е този с Лудогорец за купата. След двубоя всички показаха емоциите си и това беше прекрасно да се види", каза той. "Левски е голям клуб. В първия мач, който играх срещу ЦСКА, наистина видях какво представляват нашите феновете и какво е Левски за тях. Мисля, че всеки в България знае какво е Левски", допълни холандецът.

"Не намирам българския език за толкова труден. Само буквите са различни, но мисля, че вече разбирам по-важните неща", продължи Робърта.

Той разкри, че е привърженик на Реал Мадрид от дете и продължава да подкрепя отбора. Затова и мечтата му е да играе за испанския гранд. Той каза, че идол във футбола му е Кристиано Роналдо заради "начина, по който тренира и го показва на терена". "Той е вдъхновение за всички играчи", смята Робърта.

Нидерландецът дари своя фланелка за кампанията "Един за всички, всички за Левски", предизвика съотборника си Фелипе Нашименто и пожела на всички да се пазят. "Останете здрави и се надявам да се видим възможно най-скоро", каза Робърта.