Левски е на две седмици от аматьорския футбол. Решаващата дата за „сините“ е 20 май. Ако дотогава в клуба няма пари за поне една заплата на играчите, ще се стигне до фалит. Причината е, че в противен случай ръководството ще задлъжнее с три месечни възнаграждения на футболистите. Така те ще могат да скъсат договорите си по вина на клуба. Това от своя страна ще доведе до редица неустойки за плащане, а касата е празна.

Футболистите в момента са единственият актив на Левски. Без него, липсата на средства и на собствениците изпълнителният директор Павел Колев ще трябва да обяви фалит. В противен случай носи отговорност според Наказателния кодекс. Това означава, че „сините“ няма да доиграят сезона и ще бъдат пратени в аматьорските групи.

Ръководството на Левски опитва всички варианти да намери средства. Последният са двете писма до Васил Божков и премиера Бойко Борисов, подписани от феновете на клуба. Министър-председателят вече обяви, че на клуба ще бъде отпуснат искания кредит до 3 млн. лева и ще се намери рекламодател при едно условие. Да се смени собствеността.

"След писмото говорих с Павел Колев – заяви Борисов. - Може да отпуснем кредит и да осигурим договор за реклама на Левски. Стига да си изяснят положението със собствеността на клуба. Ако го направят, нека дойдат с добро предложение. Ако не го направят, значи Левски не им е мил. Когато се изясни собствеността и дойдат с предложение, тогава можем да говорим. На Левски трябва да се намери начин да се помогне.“

„Времето ни притиска и не работи в полза на Левски категорично – сподели председателят на сдружение „Сини сърца“ Илия Христов , пред "България днес". "Още на първата среща на „Герена“ заявих, че позицията на сдружението е една. Каквото и да става Левски не трябва да си губи историята. Не трябва да има преобразувания, преобразования, събирания и т.н. В никакъв случай. В противен случай Левски губи историята и идентичността си.“