Премиерът на България Бойко Борисов вече е собственик на Левски. Това обявиха юристи, които бяха потърсени за коментар относно процедурите по прехвърляне на акциите на клуба.

Професор Огнян Герджиков е категоричен, че акциите на Левски вече са на Бойко Борисов. „В момента акциите са на Бойко Борисов. Премиерът просто трябва на свой ред да ги джироса на когото намери за добре. Процедурата отнема между 5 секунди и 1 минута. Всичко е въпрос на един подпис. Щом не ги иска ги джиросва или обратно на Васил Божков, или Тити Папазов, или на друг“, каза той пред вестник „Труд“.

След два дни акциите на "Левски" се връщат обратно при джиранта Георги Попов, заяви пред "24 часа" юристът Ивайло Дерменджиев. Затова се съди по датата на джиросване, която е 8 май.

Притежателят на джирото - в този случай премиерът Бойко Борисов, има 7-дневен срок да се впише в книгата на акционерите от датата на джирото, което изтича на 15 май. Премиерът вече отказа да приеме акциите.

"По принцип джиросването на акциите е едностранно волеизявление - като издаването на пълномощно. Но тук липсва тъй наречената каузална сделка и договор, която съпътства винаги подобни действия".

"Имало е хипотетична възможност премиерът да приеме акциите, да декларира конфликт на интереси, да ги прехвърли и след това отново да подаде ново заявление за конфликт на интереси, но това е много сложен вариант и не се знае как ще се разтълкува юридически", допълни Ивайло Дерменджиев.