Нападателят на Левски Дени Алар, който напуска "Герена" след края на сезона и ще се завърне в Рапид (Виена), не е сигурен и за статута си в австрийския гранд.

Футболистът играе под наем при "сините" и в края на кампанията контрактът му изтича. Но в Австрия сериозно са се притеснили за бъдещето на Рапид, тъй като клубът има големи проблеми.

Грандът от австрийската столица е във финансова криза, която се задълбочи още повече от пандемията от коронавирус. Клубът няма възможност в момента да плаща високи възнаграждения на играчите си и дори ще се раздели с един от най-големите си таланти Демир Юсуф. 

17-годишният нападател се превърна в най-младия футболист, който е играл за Рапид, и от клуба се надяват да вземат добра сума за него.

В Австрия написаха: "Сумите, предлагани за Демир, са много високи за австрийските стандарти. Той е оценяван на около 10 милиона евро. Финансовите усилия на Рапид са деликатни, тъй като капитанът Щефан Швааб ще остане в клуба, а Дени Алар и Андрия Павлович (б.а. - в кипърския АПОЕЛ), ще се завърнат след наеми".