Бившият собственик на „Левски“ Тодор Батков призна, че се чувства напрегнат в деня на дербито с вечния съперник ЦСКА, което е днес от 16:15 ч на националния стадион „Васил Левски“.

„Макар че, след оттеглянето ми от клуба хреди 5 години, реагирам малко по-спокойно, все пак се вълнувам, заяви адвокатът. - Чисто игрово обаче и от двете страни качеството е по-слабо. Много глупости се направиха в последните години. Шансовете на „Левски“ не са големи, но историята е показала, че когато един отбор е в криза, се мобилизира. Аз не изключвам равен резултат, но тайно се надявам и да бием“, каза той пред "Монитор".

Батков се въздържа да вземе отношение по скандала около бившия собственик Васил Божков, който се укрива в Дубай от българското правосъдие. „Той обаче допусна една грешка – остави спортното ръководство да прави каквото си иска и в резултат на това много от парите отидоха за лудо. Много от играчите, които бяха привлечени, не струваха“.

Батков даде пример с головата машина от неговото време Гара Дембеле, който е получавал около 10-15 000 евро заплата, а сега Мазурек, който от време на време попада сред титулярите, взема 20 000. „Договорът на Георги Иванов-Гонзо беше за 25 000 на месец, но той така и не влезе в сила, тъй като го продадохме на „Рен“, разкри още бившият собственик.

Според него „Левски“ вече се връща към изконното, тъй като Наско Сираков е знакова фигура. „Той вече има властта да прави каквото трябва. Наско разбира най-много от сродните си хора в България от спортно-техническото естество“, каза Батков. Той е категоричен, че този катаклизъм е събудил левскарската общност.

Запитан за средствата, които е вложил в „синия“ клуб, Тодор Батков отново каза, че това са около 46 млн. лв. „Но аз успявах да осигуря допълнителни приходи от спонсори, които бяха неутрални, а и идваха приходи от евротурнирите. Тогава футболистите вземаха премии при победи и успехи, но чак след като ги постигнат – това е правило и в живота.“

Батков призна, че си е тръгнал от „Герена“ огорчен в известна степен, но философски заключи, че няма нищо вечно.

Адвокатът бе категоричен, че държавата може да помогне с базата. „На всички стадиони, на които сме играли по време на европейските си изяви, имаха участие на държавата или на местната власт“, заяви Батков.