Треньорът на Левски Георги Тодоров е стара лисица и знае какво приказва и прави. Похвалните думи "синият" наставник получи от президентът на Славия Венцеслав Стефанов в навечерието на най-старото столично дерби.

По-рано Тодоров отново застана зад мнението си, че е нужно на "Герена" да се залага на собствени юноши и български играчи.

"Ние не сме измислили топлата вода. Ако не даваме шанс на младите български момчета, те как ще се развият? Само по този начин може след време да имаме футболисти като тези, които постигнаха големи успехи с националния отбор", заяви шефът на "белите" пред Гонг.

"Няма начин Левски да има успехи на момента, ако залага само на млади български футболисти. Първо трябва да ги намери и да работи с тях 2-3 години. След това евентуално ще бере плодовете на своя труд. В отбора е нужно да има и няколко опитни играчи. Георги Тодоров е стара лисица и знае какво да направи."

"Работил е и със стари, и млади състезатели. Левски е постигал най-големите си успехи, когато основното ядро на отбора е било от българи и момчета от школата. Така беше, когато играха в групите на Шампионската лига. Имаха само няколко чужденци, но качествени", добави Стефанов.