Легендата на ЦСКА и анализатор на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла направи мрачна прогноза за намиращия се в тежко финансово състояние Левски.

"Левски върви към фалит. Наско Сираков няма бизнес. Венци Стефанов няколко пъти каза, че едно е да си ръководител, друго е да си собственик. Защото собственикът вади пари", започна Майкъла. 

"Знаете, че Сираков имаше сериозен конфликт с Кирил Домусчиев - единият е милиардер, а другият няма 2 лева. И коментира, че трябвало още 20 години, за да го настигне във футбола. Къде да те настигне?! Вижте условията в Лудогорец, вижте базата им - така трябва да бъде във всеки отбор. И той тръгнал да коментира този човек за футбол… Безумие!"

"Левски нямат шанс да продължават по този начин. И фалит, и агония е много тежка ситуация. Не виждам за момента нещо друго за Левски, не виждам друг вариант. Да, феновете ще помогнат, може би още един-два месеца, но това не решава проблема", продължи Илиев, цитиран от Спортал.

"Активността на феновете спасява Левски от тотален фалит вече половин година, но това не може да продължава вечно, защото това не е бизнес - да събираш по 10-15 лева, за да оцелее отборът."

"За да си собственик на Левски или ЦСКА, трябва да имаш 100 милиона на година от бизнес, от които да отделиш 20 милиона за издръжката на клуба. Наско Сираков откъде да извади 100 милиона! В това тежко време всеки трябва да си прави сметката."

"Сезонът на ЦСКА е добър. Втори сме, вече се радваме на това. Не може да паднеш от Локомотив (Пловдив) в София пред 15 000 цесекари. Това е падение голямо, но ръководството го приема и смята, че е нормално. И така - втори ставаме и играем в Лига Европа. За ръководството това е успех, всеки има различно ниво на задоволяване. Не е нормално за мен, но щом са доволни. Който плаща, той поръчва музиката."

"Милош Крушчич беше в ЦСКА, за да се учи. Да си добави във визитката, че е бил треньор на ЦСКА. В ЦСКА играчите нямат понятие какво е ЦСКА. Едно време на скамейката бяха Паро Никодимов, Димитър Пенев и Стоян Йорданов. Сега като видиш кои са треньорите и помощниците…"

"Цялата система се изкриви, това е реалността. Мисля, че ЦСКА 1948 ще е сериозен конкурент през новия сезон. Познавам Красимир Балъков, знам амбициите на Мартин Камбуров, Галин Иванов. Познавам Найденов от дете. Този клуб показва, че иска да остави някаква следа в българския футбол."

"Трябва да се каже още, че Гриша Ганчев не е закъснял един месец с парите. А не са малко пари. Хубаво е ръководството и играчите да се замислят малко, човекът си дава парите. Това са негови милиони, може да си ги харчи на Малдивите, а той им дава заплати."

"И идва Локо (Пловдив) и те бие, дръпна им чинията, точно преди да закусят. Не е нормално това, спортно-техническото ръководство и играчите трябва да се замислят. Виждате, че на Ицо Стоичков му писна. Каза си мнението, той обича да си казва неговото лично мнение", завърши Майкъла.