Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков е успял да договори намаляване на заплатите на част от футболистите, пише "Тема спорт". 

Преразглеждането на контрактите бе една от първите задачи, които легендата на клуба си постави, след като придоби 86,6 процента от акциите на сините. 

Сред чужденците, които са заявили желание да продължат да играят на "Герена" при далеч по-ниско възнаграждение, е гръцкият защитник Янис Каргас. Българските играчи също са влезли в положение на клуба.

От следващия сезон бюджетът на сините ще бъде драстично свит. Затова и предстои раздяла с част от играчите и продажба на други. При настоящите си заплати в отбора няма как да останат Франко Мазурек и Насиру Мохамед. Двамата са уведомени, че могат да си тръгнат по всяко време, като са били уверени, че ще си получат дължимите им досега заплати.

От трансфери на Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Найджъл Роберта и Станислав Иванов пък Левски ще опита да понапълни касата си. Най-конвертируемите играчи на сините са последните двама. Няма да е никаква изненада, ако те бъдат продадени до десетина дни.

В петък, 17 юли, предстои Общо събрание на Левски. На него Наско Сираков трябва да предостави план за бъдещето на клуба пред акционерите. 

Ще бъде сменен Надзорният съвет, в който ще влязат Сираков, Константин Папазов и номинираният от фенски сдружения икономист Петър Ганев. Надзорният съвет ще назначи и Управителен съвет. Очаква се да бъде обявено името и на нов финансов директор.