Нидерландският Валвайк завършва сезона на плюс. За това се похвали техническият директор на клуба Франк ван Моселвелд. 

Местната Ередивизи бе прекратена заради пандемията от коронавирус, а тимът остава в елита, тъй като шефовете на футбола решиха да няма шампион, нито изпадащи. 

Очакваше се тимът да загуби доста пари от билети, но се оказа, че финансовото състояние на Валвайк е добро. Една от причините за това е Левски и трансферът на Стайн Спиерингс през зимата.

"Не взехме половин милион, както чета в някои медии. Няма да разкрием сумата, защото това е нашата политика, но не крием, че парите не са малко и ни бяха от голяма помощ. Ако Спиерингс бе останал, трябваше да изпълним договора му и това щеше да ни затрудни финансово. Той щеше да е изиграл само седем мача. Ето, че останахме в елита и без него", каза директорът пред bd.nl.

"Левски не са най-блестящият партньор за сделки и бизнес, но те си платиха и то добре", добави ван Моселвелд. "Чувам, че там сега се случват много лоши неща. Съжалявам за Спиеригс, защото изглежда няма много перспектива за него в момента там, защото чета, че клубът иска да залага повече на българи", добави директорът, цитиран от Dsport.