Бившият собственик на Левски Спас Русев ще купи 1000 абонаментни карти за сектор "В", които ще дари на клуба под условие, те да отидат у хора в неравностойно положение или в тези, които не могат да си го позволят. Това вече е било договорено със собственика Наско Сираков, информира БНР.

Напомняме, че 26-кратните шампиони, които са в изключително затруднено финансово положение, стартираха кампания за продаване на карти за сезон 2020/2021 година, като от клуба се надяват да продадат възможно най-много и да подобрят поне двойно своя рекорд от изминалата кампания - 5800.

Както е известно, Русев реши с лични средства да покрие задължението от около три милиона лева на клуба към "Виваком". Той е най-големият акционер във "Виваком", която беше и генерален спонсор на столичния клуб по време на неговото управление на клуба, в периода през 2017 и 2018 г.

Предвид това, че компанията, в която има множество акционери, сред тях руски, американски и австрийски фондове, изискващи дължимото към тях от "сините", Русев сам предложил на борда на директорите в компанията той да поеме задълженията клуба.