Кариерата на Станислав Костов  в Левски окончателно приключи, научи Gol.bg. Миналогодишният голмайстор на първенството със сигурност няма да остане на "Герена" и за новия сезон.

Преди минути разговорът му с шефовете на клуба е приключил и двете страни са се разбрали, че пътищата им се разделят. Очаква се новината да бъде официално обявена до края на деня.

През този сезон един от любимците на сините фенове страдаше от контузии и не успя да вкара гол. Това е сериозно отстъпление спрямо миналия шампионат, когато в 35 мача наниза 24 попадения.

Костов има договор с Левски за още две години, но няма да го изпълни. В края на изминалия сезон той влезе в конфликт с треньора Георги Тодоров, заради което не попадна в групата за 1/2-финалния реванш с Локомотив Пловдив за Купата. Впоследствие двамата изгладиха отношенията си, но въпреки това Костов няма да остане в Левски.

Очаква се до края на деня да стане ясно бъдещето и на капитана Иван Горанов. Сред напускащите футболисти са още Франко Мазурек и Насиру Мохамед. За Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Станислав Иванов и Найджъл Робърта се търсят купувачи.

Левски е на ръба на финансов колапс и всяка стотинка е жизненоважна за бъдещето на клуба.