Националът Симеон Славчев заяви, че остава в Левски. Халфът все пак добави, че всичко в клуба е предпоследно заради финансова криза. Той направи съпоставка с Литекс, когато "оранжевите" свиха бюджета и разчитаха основно на кадри от школата си.

Ето какво каза Славчев пред Дарик радио и dsport:

"Чувствам се добре, но не съм напълно готов. Преди точно 28 дни, в деня преди мача с Берое получих скъсване на бедрен мускул. Това е доста сериозна контузия. Отне ми време да се възстановя, но мисля, че съм към края на този процес. Не желая да давам прогнози, но смятам, че съм близо до това да се върна на 100 % в игра и да помагам на отбора".

"Напоследък всичко е предпоследно. Да, аз искам да остана в Левски, а и клубът ме иска. Към този момент съм футболист на Левски и нямам други мисли в главата си. Не ми беше трудно решението. Моето лично решение беше лесно. Отидох и говорих с г-н Наско Сираков, Тити Папазов и Павел Колев. На момента им казах аз какво искам и какво мисля. Бързо си стиснахме ръцете, но да не забравяме, че всичко е предпоследно. Не се знае какво се случва с клуба. Има премеждия, трудности, но за момента съм тук и искам да се доказвам. Надявам се да направим добър отбор и да радваме нашите фенове. Надявам се и моля нашите привърженици да проявят търпение. Извън всички клишета, това наистина е един млад отбор и му трябва време и подкрепа".

"Нека да не се изхвърляме с лозунги. На терена и в съблекалнята ще покажа кой съм. Само да сме здрави и колкото се може по-скоро феновете да бъдат на стадиона, за да усетим тяхната подкрепа. От моя страна ще направя всичко, на което съм способен, за да помогна на младите момчета, а и на клуба и на абсолютно всички свързани с Левски."

"В момента съм го казвал и пред моето семейство, че не съжалявам, че дойдох в Левски! Когато започнах да играя професионален футбол и бях на 17-18 години имаше един такъв период и в Литекс. Тогава решиха да намалят бюджета и да разчитат само на български играчи. Имаше само двама по-опитни, които бяха над 26 години. Средната възраст на отбора беше 21 години. Играехме само момчета от школата и един чужденец - албанецът Армандо Ваюши, който беше на 21 години и имаше перспектива. Тогава ние имахме много голямо желание и професионализъм и успяхме да си грабнем шанса. От онзи отбор, много от нас успяха да излязат в чужбина и да направят добри кариери".

"Сега се отдава шанса за юношите на Левски. Те трябва да бъдат професионалисти, да имат голямо желание и за тях ежедневието да бъде футбол. Левски е голям клуб и ако направиш няколко силни мача ще бъде оценено от феновете. Хоризонтът ти на развитие става съвсем друг. Те трябва да се възползват от тази възможност. Имам едни идеи как да им помогна, за да ги мотивирам, но това си е за нас", заяви Славчев.