Голмайсторът на Левски Найджъл Робърта е все по-близо до напускане на "Герена". Нидерландският нападател е един от най-конвертируемите играчи на "сините" и ръководството на клуба иска чрез продажбата му да влязат свежи средства в касата, пише "Тема спорт".

В Турция се появиха информации, че грандът Галатасарай е близо до привличането на Робърта. Истанбулският тим е решил да промени политиката си и да се насочи към по-евтини и млади попълнения, след като не успя да спечели титлата през тази кампания. Найджъл Робърта е бил предложен на легендарния треньор Фатих Терим от турски мениджъри, а от Галатасарай са изпратили скаут, който да наблюдава изявите на нападателя с екипа на "сините". Голямо рамо е ударил и бившият спортен директор на Левски Ивайло Петков, който има отлични контакти в Турция и се познава лично с Терим.

Сериозен интерес към нидерландеца е проявил и шотландският шампион Селтик, но турцският тим е спечелил наддаването. Локомотив (Москва) рано се е отказал от борбата. В момента предстоят разговори с агента на Робърта, а последната дума за трансфера ще бъде на футболиста.