Близо 200 хил. лева плати „Левски“ за вратари от началото на годината. В момент на криза на „Герена“,  предходното ръководство не се поколеба да затвори две сделки, за да засили конкуренцията под рамката.

Въпреки това, по-малко от седмица преди старта на сезона в Първа лига наставникът Георги Тодоров може да разчита на Николай Михайлов, записал един мач през изминалата изминалата кампания, както и на юношата Иван Андонов. По-рано през лятото Петър Иванов бе даден под наем на „Нефтохимик“.

В началото на годината бившият вече спортен директор Ивайло Петков лично позира с подписалия предварителен договор сърбин Зоран Попович. Резервният страж на „Цървена звезда“ така и не пристигна в София, след като столичният гранд изпадна във финансова криза и нямаше как да плаща месечната му заплата от 15 хил. евро. 

Въпреки проваления трансфер, мениджърът на Попович е прибрал 50 хил. евро под формата на комисионна, платена от „сините“, пише Труд.  През март на „Герена“ пристигна националът Георги Георгиев. Въпреки че трансферът бе обявен като свободен, приближени до двата клуба разкриват, че на „Овча Купел“ са получили 80 хил. лева за опитния вратар.

Георгиев бе взет в навечерието на най-старото столично дерби от редовния сезон. Вратарят записа само 6 мача, а сега официално си тръгна, тъй като откакто премина на „Георги Аспарухов“, не бе взимал заплата. Георгиев ще продължи кариерата си в „Черно море“.